Nieuw: online uw afspraak maken Verder kijken

Feestdagen
De feestdagen komen er weer aan. Voor velen betekent dit grote, maar ook gezellige drukte. Voor anderen, en met name onze huisdieren, betekent dit stress, maar dan in een andere vorm.
Helaas zijn er altijd weer mensen die al ruime tijd voor de jaarwisseling, besluiten om vuurwerk af te steken. Dit is voor menig kat en hond, reden om erg gespannen, zo niet super angstig te zijn. Dit gedrag heeft in het wild een functie, namelijk: overleven. In de natuur ga je dan op de vlucht, verbergt je, en als het gevaar geweken is, ga je weer terug naar je plekje en pakt de draad weer op. Helaas is dat mechanisme niet efficiënt bij vuurwerk.
Hoe ga je hier mee om?
Veel tijd en aandacht van gedragsdeskundigen is hier al aan besteed. Wij hebben voor u een aantal belangrijke publicaties en documentaties op een rijtje gezet, zodat u uw huisdier, met een gerust hart door deze onrustige maar gezellige periode heen kan helpen.
Nog een tip van een ijverige dame, die voor haar hond alleen het beste wil. Zij heeft een geluidsisolatiedeskundige ingeschakeld, waar ik ook een link van zal noteren.
Mocht u in een persoonlijk gesprek, wat meer informatie willen opdoen, bent u natuurlijk altijd van harte welkom op de praktijk, waar we ook een overzichtelijke informatiefolder  voor u klaar hebben liggen.

https://www.licg.nl/vuurwerk/

http://textec.nl/geluidswerende-gordijnen/

https://www.diergeneeskunde.nl/nieuws/2016/12/12/vuurwerkangst-bij-huisdieren/
Namens het hele team van uw dierenkliniek,

Gezellige feestdagen!